Menopauza és Csontritkulás - Miben segít a méhpempő?

A menopauza és csontritkulás

A menopauza tünetei és megelőzése méhpempővel. A csontritkulás jelentkezése a változókorban.

A menopauza kifejezés etimológiáját megvizsgálva azt találjuk, hogy a görög men = hónap és pausis = szünet szóból kiindulva a havi ciklus megszűnését jelenti. Ám a gyakorlatban, ha menopauzáról beszélünk - értve ezalatt a menstruáció eltűnését és a termékenység megszűntét - akkor legalább egy évvel az utolsó menstruáció előttre kell visszamennünk.

Ezt, a nők számára gyakran meglehetősen kényes időszakot - amely általában a negyvennyolc és ötvennegyedik életév között következik be - rendszertelen és kevésbé gyakori ciklusok előzik meg - ez a premenopauza. Nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, amely fölött gyakran átsiklanak: a menopauza nem patológiás eset, hanem egy fiziológiai folyamat, minden nő életének egy fontos szakasza, és mint ilyet, mindenkinek át kell azt élnie. Mindazonáltal lehetséges, hogy ehhez az időszakhoz kellemetlen tünetek társulnak, mint például hőhullámok, álmatlanság, csontritkulás.

Menopauza kezelés méhpempő fogyasztássalA premenopauza általában nagyjából két-három évig tart,de rendkívüli esetekben ez akár a nyolc évet is elérheti. A havi ciklus rendszertelenné válását, és időnként súlynövekedést von maga után. Ezzel szemben a menopauzát a menstruáció teljes elmaradása jelzi, amely egészen váratlanul is bekövetkezhet. Az életnek ebben a szakaszában a szervezet több jellemző tünetet is felvonultat.

  • Hőhullámok: hirtelen jött meleg érzet, amely rövid időre az egész testet elönti és erőteljes, hideg verejtékezés kíséri.
  • Nyálkahártya-szárazság: nagyfokú érzékenység, amely kellemetlenné és fájdalmassá teszi a szexuális együttlétet.
  • Vegetatív-idegrendszeri zavarok: heves szívdobogás, migrénes fejfájás, kimerültségérzet, álmatlanság és idegesség.

A csontritkulással kapcsolatban

A csontritkulás olyan betegség, amely a csont szivacsos szövetállományának fokozott elvesztését jelenti. Ez a kórtani eset egy sor fontos működési rendellenességet von maga után, melyek mindegyike a csontállomány csökkenésére vezethető vissza. Ilyen a többi között a csigolyák elcsúszása, a gerinc deformációi és a csonttörések.

A csont állománya az ember teljes élete során fokozatosan fejlődik: a 25. életévig tartó progresszív növekedés után mintegy tizenöt éven át egy állapotmegőrző szakasz következik, ezt követően pedig a csontállomány lassú csökkenése veszi kezdetét, amelyet fiziológiás oszteopéniának neveznek. A nők esetében ez a fajta fokozatos csökkenés még inkább felgyorsul a menopauza után.

A szivacsos csontszövet rendellenes fogyását elősegíti az elégtelen kalcium-, foszfor- és szilíciumbevitel, de akár a kevéssé egészséges életvitel - ülő foglalkozás, dohányzás, alkohol - vagy némely endokrinológiai betegség is. Napfény, testmozgás, a kalcium egyensúlyát figyelembe vevő egészséges étrend, ezek a legfontosabb lehetőségek, amelyek segítségével megelőzhetjük a nagyobb bajokat.

Esetenként kórtani helyzetek is előfordulnak, mint a csontritkulás és az érelmeszesedés. Az ösztrogén hormonszintjének csökkenése miatt a szív és érrendszeri betegségek a nőket is a férfiakkal azonos módon sújtják.

Méhpempő adagolása

Csontritkulás esetén: A Méhpempő segíti a petefészek működését, serkenti az ösztrogén hormon termelését melynek hiánya okozza a csontritkulást. Ezért ajánlott évente kétszer 7-8 hetes kúrát tartani, napi 1 grammos adagolással.

Változókorban 2004-ben a szófiai Nőgyógyászati Klinikán végeztek kutatásokat, mely során 55 klimaxos nő vett részt. A 90 napig tartó kúra során napi 0,5-1 gramm Méhpempőt kaptak a hölgyek. Poszt-klimaxos szindrómáik, így például a szívritmus- és keringési zavarok, csontritkulás, túlzott szőrnövekedés, az esetek többségében teljesen megszűntek.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.